Salam Nasıl Yapılır?

05-09-2022 15:52
Salam Nasıl Yapılır?
Bu soruların başında ise salam nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Salam nasıl yapılır sorusuna kısaca cevap verecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz:
  •           Salam yapımına öncelikli olarak et seçimi ile başlanır. Seçilen et çeşidine göre dana salam, hindi salam ya da tavuk salam çeşitleri bulunmaktadır. Et seçimine karar verdikten sonra ise et, yağlarından, sinirlerinden ve damarlarından temizlenir
  •       Temizlenen et kuşbaşı şekilde doğranarak makine yardımı ile kıyma haline getirilir. Salam çeşidine göre temizlenmiş yağlarda çektirilerek kıyma içerisine karıştırabilir
  •           Kıymanın elde edilmesi ile salama lezzetini verecek olan baharatlar ya da diğer malzemeler eklenir. Bütün malzemeler özel koşullarda ve makinelerde tamamen karışana kadar karıştırılır
  •           Özel makinelerde hazırlanan salam karışımı dolum makinasına alınarak hayvanın bağırsaklarından elde edilen kılıflara doldurulur
  •           Salam karışımın kılıflara doldurulması ile kurutma, dumanlama ve haşlama gibi farklı işlemlerden geçen salam son olarak askılara alınıp kurutulur ve tüketime hazır hale getirilir.

Salam üretiminde izlenen adımlar, üretilmek istenen salam çeşidine göre değişkenlik gösterebilmektedir.


Salam ne etinden yapılır?

Şarküteri ürünlerine baktığınız zaman birçok farklı salam çeşidine denk gelebilirsiniz. Çünkü farklı damak zevklerine uygun olarak farklı malzemeler ya da pişirme yöntemleri ile üretilmiş birçok salam çeşidi bulunmaktadır. Salam yapımında en çok kullanılan et ise dana etidir. Birçok uzman en sağlıklı salam çeşidinin dana etinden üretilen salam olduğu konusunda hem fikirdir. Ancak farklı damak zevklerine göre tavuk ve hindi gibi farklı et çeşitlerinden de salam üretilmektedir.

Salam nasıl yenir?

Salam tüketmek isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de salam nasıl yenir sorusudur. Salam genellikle tek başına çiğ olarak tüketilir. Ancak muhteşem lezzeti ile farklı tariflerde de kullanılmaktadır. Salamı çiğ olarak yemeği seviyorsanız salam ile sandviç hazırlayabilirsiniz ya da kendinize atıştırmalık kanepeler hazırlayabilirsiniz. Eğer salamı pişirerek yemeyi tercih ediyorsanız ise salamlı yumurta ya da kumru gibi sandviç çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Lezzetli salam türleri

Salam çeşitlerine bakıldığında kullanılan malzemelerden veya pişirme tekniklerinden dolayı farklı lezzetlere sahip salam çeşitleri bulunmaktadır. En sevilen lezzetli salam türlerine bakacak olursak ise ilk sıralarda Macar salamı ve fıstıklı, zeytinli gibi çeşnili salam çeşitleri yer almaktadır.

Salam çiğ mi yenir?

Salam, şarküteri ürünleri arasında sucuk ve sosis gibi ürünlerin aksine genellikle çiğ olarak yenen ürünler arasında yer almaktadır. Ancak bir et ürünü olduğu için tercih edilen salamın kalitesine mutlaka dikkat edilmelidir. Sağlıksız etlerden üretilen ya da üretiminde yoğun katkı maddeleri kullanılan salam çeşitleri insan sağlığı için risk taşımaktadır.

Erşan Et olarak bu yazımızda salam ile ilgili en çok merak edilen sorulardan olan salam nasıl yapılır, salam ne etinden yapılır, lezzetli salam türleri nelerdir ve salam çiğ mi yenir soruları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Salam ile ilgili en çok merak edilen sorular ve benzer içeriklere sitemizin blog kısmından ulaşabilirsiniz. Salam çeşitlerini en lezzetli ve en sağlıklı haliyle tüketebilmek için ise kaliteli etlerin seçilmesi ve gıda mühendisleri tarafından özel olarak hazırlanan baharat karışımları ile hazırlanmış Erşan Et salam çeşitlerine mutlaka göz atmalısınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.