Kuzu Biftek Nasıl Pişirilir?

24-03-2021 10:28
Kuzu Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek kırmızı et kategorisinde yer alan ve en çok tüketilen et çeşitlerinden birisi. En gösterişli menülerin, en özel davet sofralarının ve en seçkin tariflerin baş kahramanı olan biftek hele bir de yumuşacık pişirilmişse damak çatlatan sınıfına kolayca dahil oluverir. Tüm etlerde olduğu gibi bifteğin de iyi pişmesi lezzetli olabilmesi için birincil koşuldur. Bu yazıda kuzu bifteği nasıl pişirilir sorusunun yanıtlarını bulacaksınız. İşte lokum gibi pişmiş yumuşacık kuzu biftek için ipuçları…

Sevdiklerinizle birlikte güvenle Erşan Kuzu Biftek tercih edebilir ve sofralarınıza lezzet katabilirsiniz!

Kuzu biftek nasıl pişirilir sorusunun yanıtında mükemmel sonuca götüren detaylar saklı…

*İlk ve en önemli kural et seçimidir. Kalitesinden emin olduğunuz eti tercih etmelisiniz. Erşan Et gibi güvenilir markaların mamüllerini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

*Bifteği pişirmeden önce kuru olduğundan emin olun. Pişirme işleminden önce biftekleri kağıt havlu üzerinde bekleterek nemini bırakmasını sağlayabilirsiniz.  

*Biftek buzdolabından çıkar çıkmaz pişirilmemeli, oda sıcaklığında bir müddet bekletildikten sonra ateşle buluşturulmalıdır. Yaklaşık 30 dakika bunun için yeterli bir süredir.

*Marinasyon da yumuşak bir biftek pişirmek için önemli bir işlemdir. Marine sosun etin içine tam olarak işleyebilmesi için etin kalınlığının bir buçuk parmak kalınlığı geçmemesi gerekir. 

*Eti marine sürecinde derin dondurucuda değil buzdolabı raflarında beklemeli. Bifteği derin dondurucuda beklettiğinizde suyunu bırakmasına neden olursunuz.

*Tuz ve karabiber gibi baharatları biftekleri mühürleme işlemine başlamadan hemen önce eklemelisiniz. Seasoning yani baharatlama adı verilen bu işlem sayesinde et suyunu salmadan daha lezzetli pişecektir.

*Biftekleri mühürledikten sonra tavadan hemen almayın, yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

*Mühürleme işlemi için tavanın çok iyi kızdırılmış olması gerekiyor. 10 dakika ısındıktan sonra biftekleri döküm tavaya yerleştirin ve ocağın altını asla kısmayın.

*Bifteğin bir yüzü pişmeden diğer yüzünü çevirmeyin. Çok sık ters yüz edilen et suyunu kaybederek sertleşecektir.

*Bifteği çevirirken maşa kullanın. Çatal gibi delici araçlar etin delinerek suyunu yitirmesine neden olur.

*Kekik, fesleğen, pul biber gibi baharatları ise servis aşamasında eklemelisiniz.

*Bifteğinizin daha lezzetli ve yumuşak olması için mühürledikten sonra ayrı bir tavada tereyağı eriterek üzerine dökebilirsiniz.    

Sıra geldi tüm bu bilgiler ışığında yumuşacık ve leziz Erşan Kuzu Biftek tarifini uygulamaya…

Kuzu biftek tarifi için gerekli malzemeler:

*250 gram Erşan kuzu biftek

*Tuz, karabiber, kekik

Kuzu biftek yapılışı:

*Döküm tavayı harlı ateşte en az 10 dakika ısıtın.

*Kuzu bifteklere tuz ve karabiber serpiştirin ve kızgın tavaya yerleştirin.

*Her iki yüzü de 3 ila 5 dakika arası pişirin, kekik ekleyip 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyetle…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.