Kahvaltının Sevilen Lezzeti: Sosis Kızartma

26-01-2021 10:11
Kahvaltının Sevilen Lezzeti: Sosis Kızartma

En sık tüketilen şarküteri ürünlerinden birisi olan sosis sadece kahvaltı sofralarının değil; salataların, mezelerin, kanepelerin, sandviçlerin, böreklerin ve ara sıcakların da en sevilen ve sıkça tercih edilen malzemesidir. Doyurucu ve lezzetli bir şarküteri ürünü olan sosis çocuklar tarafından da çok sevildiği için onu hemen her öğüne yakıştırmak mümkün. İster patates kızartmasının yanına eşlikçi yapın, ister salçalı sos içinde kaynatın, ister onunla nefis sandviçler hazırlayın, sosis her şekliyle damağa hitap edecektir. Her öğünde tüketilebilen bir ürün olsa da sosis en çok kahvaltılara yakıştırılıyor olsa gerek. Sosis kızartma yanında hardal, mayonez ve ketçapla özellikle hafta sonu kahvaltılarına lezzet derinliği katar. Sosisin pek çok değişik tarifi olsa da en klasik hali olan sosis kızartma en sade kahvaltıları bile hareketlendirmeye yetiyor. Kahvaltıda sosis kızartma sevenler için pratik olduğu kadar leziz bir tariften söz etmek istiyoruz. Bunun da tarifi mi olur demeyin. Sosis kızartma püf noktaları ile hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet elde edebilirsiniz.

Erşan Sosis; kalitesi, lezzeti ve kolay açılabilir ambalajı ile sevdiklerinizle birlikte güvenle tüketin!

Sosis kızartma nasıl yapılır sorusunun ilk yanıtı için önce malzeme listesini sayalım:

*1 paket Erşan sosis

*Kızartmak için sıvıyağ

*Tuz

Sosis kızartma yapılışı:

*Sosislerin her iki ucunu keskin bir bıçakla artı şeklinde ve derin olmayacak bir şekilde kesin.

*Tavaya kızartma yağını alın ve ocağın altını açarak yağın iyice kızmasını bekleyin.

*Kızgın yağın içine sosisleri atın ve çevirerek pişirin.

Buradaki en önemli püf noktası sosisleri tam şişmeden delikli bir kepçe yardımıyla tavadan almaktır. Sosisleri çok fazla kızartırsanız tavadan aldıktan sonra sönecek ve pörsüyeceklerdir. O yüzden sosisleri tam şişmeden tavadan alarak kısa bir süre kağıt havlu üzerinde bekletin ve hemen servis yapın.

Sosis kızartma yanında nar gibi elma dilim patates de harika bir eşlikçi olacaktır.

Kahvaltıda sosis kızartma yapmanın bir değişik yolu daha var. Sosisleri tavada az miktarda yağ ile kızarttıktan sonra 2 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı suyu karıştırarak hazırladığınız karışımı tavaya ilave ve sıçramasını önlemek için tavanın kapağını hızlı bir şekilde kapatın. Sosisleri kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın. Sosisler salçalı suyu çekerek şişecek ve hem yumuşacık hem de kocaman olacaklar. Bu salçalı sosla hazırlanmış sosis kızartmasını hem kahvaltılarda hem de günün diğer öğünlerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yanında patates püresi ile harika bir menü olabilir. Sosis kızartma püf noktaları burada da devreye giriyor. Tavanın kapağını pişirme süresinin sonuna kadar açmazsanız sosisler sönmeden pişecek, kocaman ve yumuşacık olacaklardır.   

İşte size iki değişik sosis kızartma tarifi. Bu tariflerle kahvaltı keyfiniz ikiye katlanacak.

Afiyet olsun!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.